2007. július 30., hétfő

Sarkig tár világ

2007. július 10-én számomra kissé váratlanul megjelent Michael Palin Sarkig tárt világ (Pole to Pole) DVD-je, magyarul! Kellemes meglepetés volt a könyvesboltban, pillanatra el is gondolkodtam, hogy mi van?, ezt beszereztem már (a magyarul megjelenteket már mind bespájzoltam), vagy rosszul látok? Aztán Internet közelből ellenőrizve tényleg friss, utólag látom, hogy már jó előre be is harangozták, sőt a megjelenés után is 'hamarosan megjelenik' státuszban maradt...

Egyszer a Spektrumon láttam az Utazás a Csendes-óceán körül utolsó epizódját, aztán valamelyik fórumon olvastam is, hogy a magyar királyin is leadták 1999 körül. Csak azt nem értem, hogy DVD-n hogy-hogy nem adták ki? Talán megvan a szinkron, és a jogtulajdonos nem engedélyezi? Az újraszinkron meg nem kifizetődő? Remélem egyszer ez a DVD is egy hasonlóan kellemes meglepetést fog okozni.
Majd valamikor talán meg is nézem mindegyiket, mert eddig csak bruttó fél órát néztem a tizeniksz lemezből :)

2007. július 23., hétfő

2007. július 19., csütörtök

2007. július 18., szerda

Brassói aprópecsenye

Nyaralás alkalmával Balatonfüreden egy jobbnak kinéző étteremben a fenn nevezett ételt kívántam (ill. kívántuk) elfogyasztani, aztán már sokadik alkalommal csalódnom kellett :( Zala megyében is jártam hasonlóan - valahogy arrafelé a szakácsok vagy másképp értelmezik a receptet, vagy csak a spórolás teszi, esetleg ez egy szabadon értelmezhető étel, csak a hozzávalók kell, hogy nagyjából stimmeljenek?
Egyébként ahol meg jól csinálják (a húgom, meg Óbudán a Zöld Kapu, pl.) egyezik a módszer. Nekem bejön, a Top10-ben biztos benne van. Minden esetre elhatároztam, hogy ezentúl ha étteremben brassóit rendelek előre megérdeklődöm hogyan készítik.
A hétvégén pedig megtanulom Ancsától a receptet!

2007. július 17., kedd

MGMaps







Követem ennek a kis programnak a sorsát, igéretes: http://www.mgmaps.com/

Egy probléma van vele: támogatja a térképek off-line letöltött változatának használatát, csakhogy a Nokia 6230i-vel folyamatosan engedélyért könyörög , hogy járuljak hozzá a helyi fájlrendszer eléréséhez. OK, tudom, hogy a digitálisan aláírt alkalmazásnál állandóra engedélyezni lehet, csakhogy a letölthető signed változat meg nem települ a telefonra.
Amíg ez nem oldódik meg valahogyan, addig a GPRS kapcsolatot eszi a program... vagy egyszer beszerzek egy új telót... egyelőre nem égetően fontos, mert 1. nem sokszor van rá szükség, 2. a GPRS nekem szerencsére olcsó ;-) 3. itthon mozgok (!!).

Ha külföldön lenne rá szükség, akkor persze más megoldás után kellene néznem.
A lényeg, hogy nagyon ott van a program, ügyes a fejlesztő(csapat).

Start

Kisérletileg útjára indítom ezt a blogot, hátha aktívabb leszek, mint a régiben (link direkt lehagyva).
Sajnálom egy kicsit a másikat, elvégre ott nagyobb szabadsága volt a fantáziámnak, viszont ennek ára is volt...