2007. augusztus 30., csütörtök

MAPs (ez is csak kisérlet)



beágyazás

Próbálgatom itt a különféle Google által kínált oldalelemek beágyazási lehetőségegeit, íme az időközben általuk is érzékelt igény alapján készített térkép megoldás:

View Larger Map

A videó sajnos lelóg, tudja valaki, hogy ezzel az IFRAME-s módszerrel hogyan lehet kilógni a frame-ből? Ha egyáltalán lehet... úgyhogy ezen még reszelni kellene :)

Meg jobb oldalt fenn a Picassa Webalbum-ból is van egy példa (azzal az a bajom, hogy egyszer körbemegy, aztán megáll :( )

Szépek, meg jók, de pl. a KML network-link lehetőség (Pl. Panoramio) a térképből hiányzik (ha rosszul tudom, akkor elnézést érte), úgyhogy azt le szeretném programozni... hamarosan várható lesz rá itt egy megoldás.

2007. augusztus 29., szerda

2007. augusztus 16., csütörtök

... idő mu(ú)latása ...


Ha már nincs időm hosszan írni, legalább mosolyogjon, aki ide betér. Elég eredeti a tornászlány alkalmazása koncerten!

2007. augusztus 2., csütörtök

MGMaps - a Google szigorít

Ezt nem gondoltam volna: a tegnapi MGMaps körlevél szerint a fejlesztőt "megfenyegette" a Google, hogy azonnal hagyja abba a Google Maps térképeinek használatát, mivel ez sérti a jogaikat... az ilyesmi viselkedés tudtommal eddig nem volt a Google sajátja, inkább megveszik a fejlesztőt, vagy a céget, ami az adott program mögött van, állást ajánlanak, stb.
Az is érdekes, hogy a cég által készített J2ME-s Google Maps kliensből a kezdetektől fogva hiányzik a GPS kütyük támogatása, mivel nem egy nagy dolog leprogramozni a dolgot. Kiváncsian várom a fejleményeket, ha egyáltalán lesznek.

2007. augusztus 1., szerda

Hohohohó!

Tegnap elmentem az egyik helyi horgászegyesülethez, és kiváltottam a horgászengedélyt :) már régóta gondolkoztam rajta, eddig csak a tettek hiányoztak. Aranyos volt a VIZSGA, ahhoz képest, hogy csak tájékozódni indultam arról, hogy miket tanuljak meg, esetleg milyen könyveket ajánlanak, hogy pró módra felkészülhessek nagy hirtelen elkezdtek a hölgyek kérdezgetni. Egy szaki is ült a szobában, jókat röhögött.

Szóval hamarosan fény- és tér- képes(!) beszámolókat fogok majd készítgetni hal(nem)fogási kalandjaimról! A nagy Elsőnek tervezett 2-3 napos horgászpartira szeptember végén kerül sor, de erről majd később... előtte még beszerzem a szerkót, kötöm a horgokat, előkéket, stb., gyakorlom a fenekező szett nagy távolságra történő bedobását, meg a bokrokkal szimulált elakadásból való kiszabadítást a lakótelepen.